Étkező/tárgyaló asztalok

Az itt látható termékeket néhány napon belül megkapod. Amennyiben egyedi asztalt szeretnél, válaszd a menüben a "Referencia Termékeink" lehetőséget, és böngéssz a már eladott asztalaink között.

 

Megnézem a vásárlási szempontokat

Nézet:
Sorrend:

 

Nézzük, milyen szempontok szerint választhatsz műgyanta étkezőasztalt.

Hogyan férünk el egy étkezőasztal mellett?

Fontosnak tartjuk, hogy ne akkor legyünk gondban, amikor az áruházban a 120 cm hosszú étkezőasztalért 50 ezret kérnek, a 100-asért pedig csak 22 ezret. Mert ilyenkor a 120-ast kell választani, amennyiben 6 személyre kell majd terítenünk. De miért 120?

Az átlagos testfelépítésre alapozó íratlan szabály, hogy egy étkező személy 60 cm széles helyet foglal el. Ennél kisebb hely kimondottan kényelmetlen, nagyobb pedig több szempontból is felesleges.

Hogyan és mikor lehet/kell a standard étkezőasztal méreteken változtatni? Mekkora hely kell az asztal körül?

Az étkezőasztal méretezését a környezet és a környezetben mozgó, tevékenykedő személyek helyigénye is befolyásolja. Néha csak azért szükséges akár 10 centivel kisebb asztalt választani, vagy az asztalt máshová tenni, mert a hátunk mögött nem lenne elegendő hely egy fontos használati útvonalnak, amikor a székeken éppen vendégek ülnek. Az étkezőasztalnak bizony, néha nagyobb hely kell, mint gondolnánk.

Az étkezőasztalok magassága

Az étkezőasztalok magassága szintén jól bevált méretezés szerint 75 cm.

Ilyen fából jó az étkezőasztal - mert ezek bírják sokáig

A fekete dióból, tölgyből, bükkből, nyárból, dióból, juharból, kőrisből, gesztenyéből, akácból, magnóliából mind-mind sok megpróbáltatást kibíró, tartós étkezőasztalt készítünk. A választást ezért elsősorban esztétikai szempontok alapján gondoljuk végig. Árban egyedül a fekete dió tér el a többitől.

Ezek a fák a legszebbek

A szépség szubjektív, de érdemes tudni, hogy a dióban és a kőrisben sok a színátmenet. Ez a juharra is igaz. Sőt, ott egészen meglepő, akár rózsaszín foltok is megjelenhetnek (nézd meg a Fjord asztalunkat). A csomoros nyár törzséből 10-20-as csomókban hajtanak ki a vesszők, amik a metszetben egzotikus köröket eredményeznek, a partvonalán pedig érdekes rücsköket. A letisztult textúrájú, mindenki által legtöbbször látott tölgyre és bükkre mindenki hamar rá fog ismerni.

Van egy kis bökkenő a tömörfával

A 3-4 cm vastag tömörfa asztallapok törvényszerű vetemedését táblásítással lehet a legjobban ellensúlyozni. A táblásítás ellentétes száliránnyal szembefordított, szabályosan megmunkált hasábok egymáshoz ragasztása, ezért az epoxy műgyanta asztalok esetében a táblásítást legtöbbször nem alkalmazzuk, mivel a folyóasztalok legszebb effektje, a partvonal nem lesz természetes. Ezt a szempontot az asztal láb választásnál is viszont fogjuk látni.

Az epoxy műgyanta-tömörfa étkezőasztalok lábválasztéka

A lábválasztéknál egyszerre kellett ügyeltünk a székek elhelyezésére, az asztal stabilitására (lásd feljebb: vetemedés bökkenője), valamint az esztétikumra.

Az epoxy titkai - milyen epoxyt válasszak?

Az asztal választékot végignézve látszik, hogy az epoxy műgyanta kreatív lehetősége végtelen. A korlátlan szín lehetőségeket a környezethez kell illeszteni annak végiggondolásával, hogy víztiszta epoxy esetén a fény árnyékos és megvilágított időszakban nem csak árnyalatokat, hanem akár színeket változik (türkizkékből sárgászöldbe). Tárgyszórás esetén nyilván víztiszta a legjobb, de az epoxy kezelésével láva, metál, habzó és füst effekteket is felár nélkül lehet kérni.

Hogyan dobjuk fel mégjobban az étkezőasztalt?

Az epoxy nem csak változatos textúrájú anyag, de átlátszóság függvényében a fények játékának is nagy teret enged. A hangulatot kétség kívül mesterséges LED világítással lehet leghatásosabban feldobni. A LED fények élményéhez csak annyit kell végiggondolni, hogy állandóan adapterrel csatlakozzunk az elektromos hálózathoz, vagy hozzávetőlegesen 4-5 órát áthidaló akkumulátorokkal váljunk függetlenné a falicsatlakozótól.

Mennyibe kerülnek az epoxy műgyanta-tömörfa étkezőasztalok?

Az átlagárnál drágább asztaloktól az átlagnál többet várhatunk. Az epoxy asztalok ára leginkább a műgyanta mennyiségétől függ. Ezután következik az asztalláb anyag és munkaigénye. A legkisebb ármódosító tényező a kétféle világítás. Nálunk soha nem módosít az étkezőasztalok árán, hogy milyen színűre pácoljuk a fát, milyen effekt van a műgyantában, mit kér beleszórni a vásárló és milyen messze kéri a szállítást (országon belül), hány elrendezést kell bemutatnunk a választásig, milyen szélesre szeretné (1 méteren belül) az asztalfőt az étkezőasztalán.