Epoxy nappali bútor

A műgyanta berakásos tömörfa bútorok a legtöbb stílusú nappaliban helyet kaphatnak. A komód, TV tartó médiaszekrény, étkezőasztal, dohányzóasztal a megfelelő stílushoz illeszthető a fa alapanyagának, színének és az epoxy színének ízléses hangolásával bármelyik nappaliban. A tömörfa és az epoxy műgyanta ötvözésével kaphatunk tehát komoly hatású, romantikus, barokk vagy modernebb hangulatú bútorokat is.

Amikor a nappaliba asztalt és szék való

Vitrin, komód, médiaszekrény, fiókos szekrény a nappaliban

Nézet:
Sorrend:
 

Jellemző bútorok a nappaliban

A nappali bútorzata mindenkinél eltérő célt szolgál. Valahol a nagyszoba helyett kizárólag az erre kialakított étkezőhelyiségben tűrjük meg a morzsát, de a ma divatos "mindenki együtt" elgondolással inkább mindent egybe nyitunk. Mindkét elképzelésnél a bútoroknak a szokásokhoz illeszkedő funkciója van.

A nappaliban az étkezőasztal helyett egy kisaasztal kap helyet (dohányzóasztal, akár dohányzás nélkül is), és egy nagy kanapéágy, vagy kényelmes olvasófotelek. Persze mi mást néznék a fotelből és a kanapéról, ha nem a nappalik központi elemét a TV-t. A TV pedig vagy egy stílusos és jól tervezett niche falban (médiafal) rejtjük el, vagy egy médiaszekrénynek nevezett TV szekrény tarja pult szerűen. A lakás elrendezésétől függően a nappali a komódoknak is kitűnő hely akár ruha, akár apróságok rendszerezésére.

Az egyedi epoxy bútorok tökéletesen illeszthetők bármely elképzelésbe, sőt egységes stílust is adhatnak az egész térnek.

Valahol mégis a nappaliban étkezünk

A nagy terek rajongói akármennyire elkülönítik a konyhaszigetes étkező részt, a nappali helyiség hangulata átszűrődik az étkezőbe is. Ilyenkor fontos tudni, hogy médiaszekrény, médiafal, komód, TV szekrény, asztal, fiókos szekrény, fali tükör, dekorfal mind feldobható egy-egy tömörfa-epoxy műgyanta elem megjelenésével.

Dekorfalak, tükrök, médiaszekrények, komódok

Megfelelő színű műgyantával az epoxy bútorok jelentőségét ki lehet emelni, ha a lakás megfelelően megvilágított részébe tesszük. Ha nincs ilyen, vagy sötétben is szeretnénk csodálni az epoxy varázslatos fény zugait, a bútorok világítását is nagyon olcsón beépíttethetjük. A világítás kialakítása nem annyira kézenfekvő, ezért érdemes már a gyártáskor jelezni, hogy ne utólag kelljen teljesíteni a lehetetlent.

A médiaszekrény külön fejezetet érdemel, mert ahol van profi hangsugárzó rendszer, vagy néhány csatlakozót, routert, CD-t is el kell helyezni, netán még CD lejátszó, blue-ray, HiFi vagy VHS készülék is van, jó lesz egy helyen látni mindet. Ezek a készülékek és gyűjtemények igénylik a médiaszekrényt.

A komódok, vagy fiókos szekrények egyes esetekben tálalószekrénnyé avanzsálnak. Bármit tartunk bennük, az epoxy betétek a megfelelő faanyaggal külöönleges külsőt kölcsönöznek számukra.