Megrendelés előkészítése és egyedi bútor tervezés

Egyedi asztal tervezés és gyártás egyszerűen

2023.12.27 06:08
Egyedi asztal tervezés és gyártás egyszerűen

Rajzold le!

A bútortervezés legegyszerűbb eszköze egy egyszerű "kockás" füzetlap, amire méretarányosan lerajzolható az asztal környezete. Az asztal konkrét kinézetének meghatározásáhozhez küldhetsz hasonló képet, környezeti fotót, rajzot, anyagmintát.

Elhelyezési rajz

Az asztal körüli környezet "forgalmat" generál, így bárhová kerül az asztal, a mellette ülőknek és a körülötte közlekedőknek is elegendő helyre van szükség. Ez a rajz adja ki az asztal méreteit, arányait és formáját.

Az asztal kinézete

Rendeléskor a rajz helyett legtöbbször elég az egyik asztalunk nevét megadnod, amihez hasonlót szeretnél. A fa, az asztalláb és a műgyanta meghatározásához az alábbiakat kell végiggondolni

1. Stílus

A környezetbe illő kinézethez sokszor antikolt, öreg, szúrágta vagy folyóban korhadt alapanyagot kérnek, amikor nem a hibátlan, modern kinézet illik a helyiségbe. 

2. Színek

A különböző fafajták eleve eltérő színezetét pácolással sötétíthetjük a kellő mértékben. A műgyanta színeit effektekkel lehet izgalmasabbá tenni (víztiszta, füst, láva, metál, hullámverés, stb.). Az asztallábakat a leggyakoribb fekete helyett a RAL színskála bármely színére tudjuk színezni.

3. Fantázia

Készíts egyedi rajzot az asztalról, ha el akarsz térni a megszokott szabályos téglalap vagy kör formától, illetve egyedi alakzatot, mintát kérsz rá. Korszerű célgépeinkkel bármilyen ívet, alakzatot el tudunk készíteni. A céglogót, feliratot, családi címert, egyedi mintákat számítógép vezérelt CNC gépünkkel készítjük. Nézz meg minél több terméket az áruházban, hogy ötleteket kapj.

Amit nem érdemes kihagyni a tervezésnél

1. Beltér, vagy kültér?

A műgyanta asztalok beltérre valók. Kültérre gyönyörű tömörfa asztalokat szoktunk készíteni, vagy a speciális kompozit asztalunkat.

2. Mi lesz az asztalon?

A forró dologok és a karcoló tárgyak kárt okozhatnak a műgyantában ezért óvintézkedéseket kell hoznod. Mi azzal segítünk, hogy a piacon kapható legkeményebb műgyantával dolgozunk.

A gyártás

Még egy asztalnál is szükséges megtervezni a világítást vagy az asztalábak felfogatását. Dekorfalaknál, dekorációs szerkezeteknél, tolóajtóknál, komódoknál és egyedi mintnák esetén ennél is több kivitelezési feladatot kell megoldani. A gyártást a megrendelő által elfogadott és jóváhagyott kivitelezési tervek alapján indítjuk, hogy mindent az elképzelésével egyezően vehessen használatba.

Ehhez legjobban az igényfelmérő kérdéseinkre adott válaszaid visznek minket legközelebb. Ha megfelelően inspirálódtál a webshop termékai között, töltsd ki ezt az igényfelmérőt. Ingyen van és semmire nem kötelez.