Epoxy műgyanta asztal blog gyártásról, szépségről, technológiáról - ahogyan a tömörfa modernné válik

Ami az Adrian tömörfa-műgyanta asztal átadását megelőzte

Ami az Adrian tömörfa-műgyanta asztal átadását megelőzte

Az Adrián asztalunk elég jó példa a rendelési folyamat bemutatására, hiszen itt szinte "minden volt".

Így találkoztunk

A megrendelő első (telefonos) megkeresése jó együttműködést jelzett előre, mert nagyon felkészült volt. Tájékozottságát annak köszönhettük, hogy megnézett már jónéhány epoxy betétes tömörfa asztalt és első látásra a műfaj rajongója lett. Elhatározta, hogy neki bizony lesz egy ilyen bútora és miután összehasonlította a fellelhető mesterek munkáját, felkészültségét és árait, felhívta ügyfélszolgálatunkat. Átbeszéltük a legfontosabbakat, és feljegyeztük a méreteket, fafajtát, epoxy színt, lábakat, világítást és az extrákat. Szót ejtettünk az asztal elhelyezéséről is. Egészen pontosan a helyiségben az asztal funkciójáról, a használandó stílusról, a beeső fényekről, az asztal alatt lévő burkolatról és a kivitelezéssel kapcsolatos sajátságokról, előnyökről, hátrányokról beszéltünk. Utólag elmondta, meg akarta tudni, kiben bízhat. Amikor visszahívtuk a kalkulációval, jelezte felénk, úgy gondolja, jó kezekben van.

Nyersanyag választás

A megrendelő ezekből a nyersanyagokból választhatott:

  

Lecsekkolt minket - ennek örültünk a legjobban

Megrendelőnk már első alkalommal meg akarta nézni a műhelyt. A személyes találkozónak mindig örülünk, mert bemutathatjuk a komoly gépeket, és az éppen készülő munkákra is rápillanthatunk. Szerintünk is fontos a bizalom, hiszen nem konfekció bútorról van szó, hanem egyedi tervezéshez illő egyedi bútorgyártásról. Sőt, a bútorok értéke sem egy IKEA sámlival van egy kategóriában. A megrendelőtől azonban nem csak az érdeklődést vártuk, hanem az első alkalommal említett tárgyszóráshoz szükséges tárgyakat is.

Mi az a tárgyszórás?

Sokan élnek a tárgyszórás lehetőségével, különösen a céges tárgyalóasztalok megrendelői, ahol a műgyantába vállalkozásuk cégéreként is felmutatható jellemző tárgyait szórják. Szórtunk már műgyantába villáskulcsot, fehér kavicsot, tengeri kagylót és ki tudja mennyi mindent, ebben tényleg sok fantáziát lehet belevinni. Ebben az esetben - vadász sporttársról lévén szó - jónéhány megtisztított, fényes, réz töltényhüvelyt kaptunk és néhány instrukciót, ahogyan szívesen látná évekig a vadászatok emlékeit.

Még mindig nem kezdtünk hozzá az asztal gyártásához

Miután pontosítottuk a méreteket, a fafajtát, a színeket és a szórást, a helyszínen együtt néztük meg a korábban kiválasztott nyersanyagot. Ha a helyszíni nyersanyag választást kéri valaki, nem lehetetlen, de előre kell tudnunk, hiszen a kiválasztás akár több nagy rakat fából történik, targoncás rakodással. Amikor minden egyben volt, írásban dokumentáltuk a pontosított igénylistát.

Minden együtt - START

Igen, már mi is vártuk, de egy megrendelés csak akkor jöhet létre, ha teljesen tiszta, hogy minek állunk neki. Ezután jöhet csak a szerződés, aminek menetét hihetetlenül le tudtuk egyszerűsíteni. Jelenleg csupán egy gombnyomás. A pénzügyeket ilyenkor mindig a mindkét fél számára legbiztonságosabb gyártási előleggel kezdjük, ami a teljes vételár 50%-a. A másik felére az áru hibátlan átvételét követően tartunk igényt. Illetve pontosabban inkább abban a pillanatban. A bankok mai működése mellett ez is rettentően egyszerű.

Jól alakult, és többször is dönteni kellett

Megkezdődött tehát a gyártás. Ilyenkor mindenki egy nagyon frappáns folyamatba kerül. Értesül a gyártás lépéseiről és he szükséges, a jóváhagyási pontokon nem is haladunk tovább, amíg a megrendelő nem jelez vissza.

Az öntésről nem mindig küldünk képet, de a tárgyszórás miatt itt szükségesnek tartottuk. Az első döntés is erre vonatkozott. Jóváhagyásra vártunk, hogy a szórt tárgyak megfelelően helyezkednek-e el.

 

Jóváhagyást követően az első komolyabb felület megmunkálás következett, újabb jóváhagyás kéréssel:

A megrendelő eredeti elképzelése minél inkább natúr felület volt, ezért jóváhagyta a végleges felületkezelést pác szín nélkül. Ettől a felület még natúr maradt, csupán a bútorgyártásban általánosan alkalmazott olajos és viaszos kezelést kapta az asztallap. Az asztallap színe ilyenkor elenyésző mértékben változik a fa eredeti színéhez képest, az élettartama viszont jelentősen megnövekszik.

Műgyanta asztal Happy End

A szállítást saját szállítóeszközzel intéztük és a jó előkészítésnek köszönhetően a helyszíni összeszerelést követően mindketten meg voltunk elégedve a végeredménnyel. Így született az Adrian asztalunk, melyhez egy 90%-ban hasonlót minden megrendelőnek el tudunk készíteni.

  

Még több nagyítható kép és részletes adatok ->

Hogyan kapod a legkedvezőbb, legpontosabb árakat? ->

Mennyire egyszerű velünk egyedi bútort tervezni? ->