Dohányzóasztalok

Dohányzóasztal vagyok, csak leszoktam!

A dohányzóasztalok kisméretű asztalok. Eredeti funkciójuk szerencsére füstbe veszett az egészséges életmód térhódításával. Egy jó epoxy kisasztal választáshoz viszont adhatunk néhány hasznos vásárlási tanácsot.

Nézet:
Sorrend:
Nincs raktáron
Nincs raktáron
Nincs raktáron
Raktáron
Dumafa - dohányzóasztal
Dumafa - dohányzóasztal
Nincs raktáron
Nincs raktáron
Raktáron
Jules - dohányzóasztal
Jules - dohányzóasztal
 

 

A dohányzóasztal egy univerzális anyahajó

Lakberendezési szempontból a dohányzóasztal csak egy mini italpult a nappali közepén. Mások szerint kacat tartó. Elképzelhetetlen, hogy ne tudjuk körbe járni, körbe ülni, mert a helyiség bármely sarkából megközelítve el akarjuk érni a rajta található poharakat, partirágcsát, távirányítót, kulcsot, újságot, pénztárcát és még ki tudja, mit tartunk rajta a különleges vendégváró alkalmakkor vagy a munkás hétköznapokra készülve, esetleg éppen azt kipihenve.

Szék nem való mellé, de babzsákfotelre, puffra, ülőpárnára ösztönösen lehuppanunk köré beszélgetni, iszogatni, kártyázni. Brit kutatók szerint a dohányzóasztal melletti fotelben ülve, lábaink asztalra helyezésének a legnehezebb ellenállni.

A dohányzóasztal jellemzően a középpontban van, leszállópálya funkcióval. Vagy bármi „landol” rajta, vagy minden. És bármikor.

A dohányzóasztalok átlagos mérete

Egy asztal elsősorban a 45 cm-es magasságától lesz dohányzóasztal. Másodsorban pedig attól, hogy alapterületében is aprócska, mert se tárolni nem akarunk rajta sokat, se állandóan beleütközni a szélébe. Alapterülete általában 80x50 90x70, azaz sehol nem éri el az egy métert, habár van olyan beltéri elgondolás, ahol a 180x180-as asztallap méret az ideális.

Ha unod már a hagyományos kisasztalokat

A dohányzóasztaloknak fiókja és polca is lehet. Ezekkel ellensúlyozható a nagyobb méretű dohányzóasztalok tértakarása. Általános használattól függően ezek az izgalmas tárolók nyitottak vagy zártak, de mindenképpen a dohányzóasztalon legtöbbször, vagy legfontosabbként végzett tevékenységekhez igazodnak. Ilyen például:

 • polc, minden irányban nyitott kialakítással - újságtartóként
 • lenyíló ajtós szekrény – poharakat és italokat tároló bárszekrényként
 • zárható fiók – fontos dokumentumok, csekk irattár

Minek ide epoxy?

Miben más egy epoxy dohányzóasztal egy hagyományoshoz képest?

Az epoxy dohányzóasztal funkcióit tekintve nem szárnyalja túl az összes többit, azonban melyik autós ne örülne, ha Opel áron Ferrarihoz méltó páratlan élményt kapna? Egy epoxy bútor kivételes megjelenésével teszi büszkévé tulajdonosát. Aki a modern stílusban is szeretné kifejezni, hogy becsben tartja a hagyományos értékeket, az epoxy-tömörfa asztalokban ötvözni tudja a kettőt, így az egyik legdivatosabb, legszerethetőbb bútorra talál.

Tényleg olyan „eredeti” egy epoxy dohányzóasztal?

Mindenképpen az, ha értékelni tudjuk azt az önmegvalósító érzést amikor a gyártás különböző pontjain magunk választhatjuk a színeket, a fafajtát, de még a fa elrendezését is, a bútor kinézetét befolyásoló lábszerkezetetről nem is beszélve. A megrendelő számára ez egy művészek nélküli művészet, ami által maga válik a művésszé. A végeredmény minden esetben valóban művészi és nem miattunk, bár mindenkinek segítünk a legjobb összeállítást megtalálni. Műhelyünkben nagyon eredeti asztalok készülnek.

Az összeállítás során valaki a láb különleges szerkezetével teszi különlegessé asztalát, valaki az asztallap egyedi formájával, valaki a színekkel, valaki szórással (amikor tárgyakat szórunk a műgyantába).

Kinek ajánljuk?

 • aki egy fáradt nap után a kulcsát (óvatosan), vagy az iratait szeretné hanyagul letenni valahová, hogy másnap onnan vegye el
 • aki szereti egy helyen tárolni a távirányítóit és nincs médiakomódja (még)
 • aki szívesen alakít ki barátságos helyeket a lakásban vendégeinek
 • aki szívesen alakít ki barátságos helyeket a lakásban magának
 • aki szereti lakásának hangulatát jellegzetes tárgyakkal meghatározni
 • aki szereti az ízlését méltató bókokat besöpörni
 • aki szeret barátaival az élet dolgairól egy emlékezetes helyen beszélgetni

Mi jellemzi az Asztalx.hu dohányzóasztalait?

 • egyedi és különleges asztallap
 • egyedileg választott epoxy szín, végtelen számú variációból
 • egyedileg választott fa fajta, nálunk eddig kb. 10 fafajtából
 • egyedileg választott fa elrendezés, több lehetséges változatból választva
 • egyedileg meghatározott, vagy javasolt asztallap forma
 • egyedileg választott asztalláb 40 modellből, vagy egyedi terv alapján
 • opcióként választható LED világítás hálózati, vagy akkus változatban
 • a gyártás végig kísérhető és bele is lehet szólni